U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wat ga jij vandaag NIET doen?

We maken van die lijstjes met alle dingen die je nog moet of wilt doen. Dat kan veel duidelijkheid en structuur geven. Wat ga jij vandaag NIET doen? Bewustzijn van iets dat je niet gaat doen kan veel rust geven. Ik ga me vandaag NIET druk maken om dingen waar ik geen invloed op heb. Wat zou het voor JOUW-LEVEN betekenen als je je bewust bent van dingen die je NIET gaat doen?

 

 

Zelfvertrouwen
 
Een goed zelfvertrouwen heeft invloed op verschillende dingen in jouw leven.
Je krijgt een groter geloof in jezelf, waardoor je meer mogelijkheden krijgt in jouw leven.
Je hebt een positievere mindset door je zelfvertrouwen waardoor je je gelukkiger voelt.
Je hebt minder moeite met het omgaan met tegenslagen en daarnaast worden je relaties met anderen en jezelf beter.
De enige manier om meer zelfvertrouwen te krijgen en je krachtiger te voelen is door jezelf serieus te nemen en in jezelf te gaan geloven.
Dat klinkt heel vanzelfsprekend, maar veel mensen hebben hierin een blokkade ontwikkeld. Het lijkt egoïstisch om eerst voor jezelf te kiezen en jezelf belangrijk te maken.
Wat maakt dat het moeilijk is om ruimte in te nemen?
Dat kan veel redenen hebben. Vaak is het zo dat de angst voor mislukking aanwezig is, angst om niet aan verwachtingen te kunnen voldoen. Wat als je niet aardig gevonden wordt, dat de ander iets van je vindt? Ook kan het zo zijn dat je bang bent om de bevestiging te krijgen te krijgen voor wat je van binnen vreest. De bevestiging dat je niet goed genoeg bent.
Hierdoor saboteer je jezelf met je eigen gedachten. Je doet jezelf vreselijk tekort.
Zelfvertrouwen zal jouw leven veranderen. Je bent niet wat je hoopt of wenst te zijn, je bent datgene waar je diep van binnen in gelooft.
Wat geloof jij over jezelf?
Wil jij meer zelfvertrouwen?
 
 
 
Hoe druk maak jij je over een ander?
Er is niets mis mee om te zorgen voor een ander. De vraag is alleen, hoe goed zorg je voor jezelf? Vaak weten we het wel, maar tussen het weten en het ook doen zit wel eens een verschil. Voor een ander zijn we geneigd om meer te doen of meer te geven. Maak jij voor jezelf ook zo`n lekker ontbijtje als je voor een ander zou doen? Koop je voor jezelf ook dat leuke truitje, dat goede boek, of geef je het geld makkelijker uit aan bijvoorbeeld je kinderen of partner?
Hiermee wil ik niet zeggen dat je niet hoeft te zorgen voor een ander, want dat maakt jou. Dat voelt vaak heel goed als de ander het fijn heeft en zich goed voelt. Het mag niet ten koste gaan van jezelf en goed in balans zijn. Wat als je dat ook vaker voor jezelf zou doen?
Wat doe jij vandaag om ook goed te zorgen voor jezelf?